Anumberofsheds|severed&extendedin3dimensions

VOORSTELLEN

 

Wij, Annick (1983), Jordy (1977), Sun (2019) en onze hond Bella (2016) wonen in Rotterdam en zijn niet vies van avontuur. We zoeken steeds situaties op, om de stedelijke en permanente omgeving van Rotterdam te verruilen voor meer natuurlijke en veranderlijke omgevingen. Zo zwierven we 4 maanden in Mexico en Californië. Liepen een stuk van de PCT, een Wandelpad in het westen van de Verenigde Staten. Wandelden in de winter 500 kilometer langs de Zuidkust van Engeland en fietsten een jaar lang van Rotterdam naar Marokko en weer terug. Meestal op eigen kracht en minimaal bepakt met een tentje, om zo te kunnen overnachten op elke denkbare locatie. 

 

Annick is yogadocent, personal trainer en werkt sinds twee jaar aan een fotoboek over rouwverwerking. Jordy is beeldend kunstenaar (https://www.ipihan.com/about-us), muzikant en tentoonstellingsbouwer. Sun bakt taarten met blokken en knuffels. En Bella is voornamelijk een tikkie nerveus, we adopteerden haar uit Spanje.

10.jpeg
Untitled 2.jpg

MOTIVATIE

 

Werken, wonen en oogsten op Poeldonk lijkt ons tof want...

 

 • Je kunt (hoe kan het ook anders) je eigen huis bouwen, van de eerste plank tot het laatste kleedje! Het wordt een DIY project waarin Jordy zijn skills goed van pas komen.

 • Het is persoonlijk. Ieder bouwt zijn eigen huis en dus je krijgt een gevarieerd en verassend totaalplaatje. Daarnaast is er een open structuur, een gedeelde buitenruimte, een gebrek aan schuttingen, waardoor de gemeenschapszin bevorderd wordt. Een biertje drinken met de buren op Poeldonk lijkt heel wat vanzelfsprekender, dan een kopje koffie drinken met je beste vrienden in Rotterdam, waarbij de agenda's vaak al weken van te voren getrokken moeten worden.

 • Het is gericht op duurzaamheid. En we willen dus zoveel mogelijk gebruikte materialen oogsten en verwerken. Tot nu toe betekende duurzaamheid voor ons het in bulk inslaan van voedsel, het gebruiken van wasbare luiers, het zelf maken van wasmiddel, het rondreizen met een fiets in plaats van een auto. Die lijn zouden we graag nog verder doortrekken.

 • Het is een voorbeeld voor anderen. De kleine footprint suggereert dat rijkdom niet schuilt in een groot huis, veel spullen en bezit.

 • Er wordt gebruik gemaakt van duurzame vormen van energieopbrengst en verbruik. En dus biedt het een kans om ons daarin te verdiepen, er meer over te leren, er onderzoek naar te doen. De oplossingen van de buren zijn een schat aan informatie.

 • in het geval van een kaswoning (waar wij op mikken), kun je langer 'buiten' verblijven. Je verlengt het seizoen en je kunt zelf groenten en fruit telen (en delen). Annick kijkt er naar uit een grote verscheidenheid aan tomaten en chili's te oogsten. Daarvan wil ze hete sauzen te maken.

 • Het biedt de mogelijkheid organisch te werken, op basis van materiaalstromen die vrijkomen tijdens het bouwproces in plaats van volgens een strikt ontwerp waarvan je niet meer afwijkt

 • Meer buiten leven en omgeven worden door allerlei types/rolmodellen is belangrijker geworden sinds Sun er is. Het komt dichter bij een gedroomde omgeving om een kind in op te voeden.

 • Jordy's ouders (4stuks) en zijn zussen (3stuks) wonen vlakbij in de omgeving van Kaatsheuvel. En het zou erg fijn zijn hen meer te kunnen betrekken in de opvoeding van Sun. Daarnaast heeft zijn vader een terminale ziekte en wonen op Poeldonk maakt het heel wat makkelijker de laatste jaren van zijn leven intensiever mee te maken.

FINANCIERING

 

Aangezien het project waarschijnlijk geen jaren meer zal duren en we met liefde beantwoorden aan het nomadische karakter ervan, gaan we proberen om onder de €5000 (aan eigen geld) te duiken. Om daarin te slagen hebben we een viertal besparende strategieën voor ogen.

 

 • Minimaliseren van arbeidskosten door zoveel mogelijk zelf te doen.

  Jordy's ervaring als tentoonstellingsmaker heeft gezorgd voor een voortschreidend inzicht in bouwprocessen en technieken.

 • Reststromen.

  Uit een aantal projecten (Buitenplaats Brienenoord, TENT Rotterdam) waarbij Jordy als tentoonstellingsmaker betrokken is, komt een vrij constante stroom aan restmaterialen vrij, waarvan we gebruik kunnen maken. 

 • Uitwisseling van diensten.

  Wanneer vrienden of collega's een handje komen toesteken, bieden we ze daarvoor een wederdienst aan, een gratis yogales, een dagje gratis klussen.

 • Gratis af te halen.

  Online wordt een regelmatige stroom aan gratis materialen aangeboden. Schuurtjes, duivenkotten, steenschotten, golfplaten, balken, glazen panelen en stalen profielen uit de kasbouw.

 

https://www.buitenplaatsbrienenoord.nl

https://www.tentrotterdam.nl

_MG_8617 copy.jpg
footer.jpg
BRUITDUFRIGO_CABANON-CUYES_005-scaled-11